Warme trui merk je niet in je portemonnee. Energiekosten vergelijken wel!

De verwarming een graad lager en een warme trui aan? Dat is goed voor het milieu, maar de besparing op je energiekosten is bescheiden. Toch een besparing realiseren? Vergelijk regelmatig je energiekosten en wees er zeker van dat je niet teveel betaald.

Warmetruiendag is een initiatief van het Klimaatverbond Nederland. Afgelopen vrijdag trokken duizenden Nederlanders een warme trui aan en draaiden ze de verwarming een graadje lager. Volgens de organisatie verbruik je zo 6 procent minder energie en komt er ook 6 procent minder CO2 vrij.

37 cent besparen op Warmetruiendag

Warmetruiendag is een sympathiek initiatief en het is uiteraard goed dat mensen bewust omgaan met energie. Rijk zul je daar echter niet van worden. Op een gemiddelde winterdag verstook je zo’n 10 m3 gas. De gasprijs bedraagt momenteel circa 61 cent per m3 . Met een besparing van 6% op Warmetruiendag houd je dus 37 cent in je portemonnee. Ook als je in 2017 structureel de verwarming een graad lager zet, is de besparing bescheiden. Een gemiddeld gezin zou hierdoor op jaarbasis 57 euro minder kwijt zijn aan energie. Dat komt neer op een besparing van 3,2 procent. Dat de besparing lager uitvalt dan 6 procent, komt omdat vaste leveringskosten, netbeheerkosten en stroomkosten niet dalen door minder te stoken.

Energiekosten vergelijken loont wel

De grootste besparing op je energierekening is nog altijd te realiseren door over te stappen naar een andere leverancier. Wie dat doet, is bij een gemiddeld verbruik op jaarbasis 302 euro goedkoper uit. Trek je daarbij ook nog een warme trui aan en zet je de verwarming structureel lager, dan valt de energierekening 359 euro lager uit. Dat komt neer op een besparing van maar liefst 20,4 procent.

Al jarenlang dezelfde leverancier? Kijk je er tegenop om over te stappen? De kans is heel groot dat je een forse besparing kunt realiseren op je energierekening. En overstappen is makkelijker dan je denkt. Polispark heeft een zeer overzichtelijke energievergelijker gemaakt waarmee je eenvoudig kunt berekenen welke leverancier jou de beste deal kan leveren. Dus vergelijk nu nog je energiekosten via onze online energiekosten vergelijker en zit er warmpjes bij deze winter!