Verzekeringskorting voor brave Facebookers toekomstmuziek? Vandaag check je al de goedkoopste autoverzekering op polispark.nl!

Zou jij de gegevens van jouw Facebook-profiel delen als je daardoor korting krijgt op je verzekeringspremie? Stel, jij meldt je met je Facebook-account aan bij een autoverzekering. Je premie wordt vervolgens berekend aan de hand van jouw profiel. Des te veiliger je op social media overkomt, des te lager je premie. Zou je dat zien zitten? Wellicht is dit de realiteit van morgen. Wat vandaag telt is of je wel de goedkoopste autoverzekering hebt afgesloten. En dat check je nu al op onze site!

Social media als indicatie voor rijgedrag
Bovenstaande passage over korting middels je Facebook-profiel valt te lezen in een nieuwsbericht van wegwijs.nl. Het scenario lijkt wat vergezocht. De Britse verzekeraar Admiral wil het echter in de praktijk toepassen met haar nieuwe autoverzekering    

‘Firstcarquote’. Het plan is om Facebook-gegevens te gebruiken voor de premie van de verzekering. Een analyse van deze gegevens dient vervolgens te bepalen in hoeverre je rijgedrag veilig te noemen is. De beloning? Korting op de verzekeringspremie.

De verzekeraar wil geavanceerde technologie inzetten om berichten en likes te analyseren. Ook de lengte van woorden en zinnen wordt daarbij meegenomen. Veelvuldig gebruik van uitroeptekens en woorden als ‘altijd’ en ‘nooit’ duiden op onveilig rijgedrag. De plaats en het tijdstip kunnen ‘verraden’ dat de mobiel gebruikt wordt tijdens het autorijden.

Facebook ligt in de weg
Of er daadwerkelijk verband is tussen rijgedrag en het gebruik van Facebook laten we in het midden. Het social media bedrijf zelf dwarsboomt de plannen vooralsnog. De gegevens van FB-gebruikers mogen, volgens de privacyverklaring, niet gebruikt worden om iemand wel of niet als klant te accepteren. De plannen van ‘Firstcarquote’ staan dan ook voorlopig in de wacht. Verzekeringen via Facebook aanbieden is niet nieuw. Het Nederlandse verzekeringslabel Kroodle deed al in 2013 een poging. Via de Facebookpagina van Kroodle kon je verschillende verzekeringen afsluiten. Dat ging nog niet zo ver dat activiteiten op social media direct invloed hadden op de premie. Wel gaf je toegang tot je profiel, vriendenlijst, e-mailadres, geboortedatum en persoonlijke omschrijving. Een groot succes werd het niet. Na twee jaar werd alleen autoverzekering CarKroodle voortgezet.

Het bijhouden van jouw gedrag is niet nieuw. Zo schreven wij in een eerder nieuwsbericht over verzekeraars die je rijstijl meten (via app of stick) en daarmee goed rijgedrag belonen. Dit zijn allemaal ontwikkelingen op weg naar de autoverzekering van de toekomst. En hoe belangrijk ook, het gaat jou op dit moment om de premie die je vandaag betaalt! Aarzel dan ook niet langer en ga via onze site op zoek naar de goedkoopste autoverzekering.