Spullen gestolen uit auto: autoverzekering of inboedelverzekering?

Wat moet je doen bij diefstal?

Spullen die zijn gestolen uit je auto kun je, afhankelijk van de polisvoorwaarden, in de meeste gevallen claimen op je inboedelverzekering. De spullen die je claimt moeten wel onder de inboedel vallen. Een autoradio behoort bijvoorbeeld niet tot de inboedel en valt daarom weer onder je autoverzekering. Of deze dan vergoed wordt is afhankelijk van het soort autoverzekering. Bovenstaande valt te lezen op verzekeringen.com.

Polisvoorwaarden

Het is aan te raden om de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering goed door te lezen. Vaak is namelijk de dekking beperkt. Om in aanmerking te komen hanteren verzekeraars vaak ook aanvullende voorwaarden. Zo moet je auto tijdens de inbraak wel op slot zijn geweest en mogen de spullen niet in het zicht hebben gelegen. Sommige leasemaatschappijen hebben een diefstal- en inbraakmodule. In dat geval is het verstandig contact op te nemen met de leasemaatschappij of de leasevoorwaarden door te nemen.

Schade aan auto bij inbraak

Na inbraak in je auto is er vaak ook sprake van braakschade. Een inbreker heeft waarschijnlijk enige schade aan je auto moeten verrichten om in te kunnen breken. Deze schade kun je eventueel claimen op de autoverzekering. Of je kunt claimen op de autoverzekering, is afhankelijk van de dekking. Met een WA+ autoverzekering of allrisk autoverzekering kun je deze schade claimen. Met een WA-autoverzekering is het niet mogelijk om schade aan je auto te claimen. Het ingetikte raam of het geforceerde slot moet je dan zelf betalen. In geval van een leaseauto zal je contact moeten opnemen met de betreffende maatschappij. De leasemaatschappij regelt namelijk vaak de autoverzekering voor je.

Vervelende situaties

Inbraak en diefstal zijn altijd vervelende situaties om mee te maken. Daarnaast kan het een behoorlijke financiële impact hebben als je niet voldoende verzekerd bent. Vernieling van het slot of forceren van een portier loopt qua reparatiebedrag behoorlijk in de papieren. Gelukkig kan Polispark.nl je helpen om de financiële gevolgen te beperken. Zo kun je snel en eenvoudig je autoverzekering vergelijken en kijken welke premie hoort bij de door jou gewenste dekking. Denk daarbij goed na welk risico je wilt lopen in het geval van schade. De juiste dekking bepaald? Kijk dan hier welke verzekeraar jou de goedkoopste autoverzekering biedt.