Vuurwerkschade aan je auto? Verzacht het leed met de goedkoopste autoverzekering!

Vuurwerkschade aan je auto kan voor een vervelende start van het nieuwe jaar zorgen.

Schade door vuurwerk is gelukkig op de meeste autoverzekeringen gedekt. Let wel goed op wat je precies als oorzaak opgeeft. Vandalisme- of vuurwerkschade? Dat maakt nogal wat uit! Wat ook nogal uitmaakt is de premie van je autoverzekering. De grote onderlinge verschillen tussen verzekeraars maken het zeer de moeite waard om via onze vergelijker op zoek te gaan naar de goedkoopste autoverzekering!

Een autoverzekering met een beperkt-cascodekking (WA+) vergoedt ook schades ontstaan door ontploffingen. Die komen het hele jaar zelden tot nooit voor, behalve rondom de jaarwisseling. Consumentenvuurwerk is daarbij de grote boosdoener.

Is je auto beschadigd door vuurwerk?

Volg dan onze tips.

  • Zorg dan dat je de schade op de juiste manier meldt bij je verzekeraar, dat kan je namelijk veel geld schelen.
  • Is er een rotje afgegaan op je motorkap en heeft dat een putje veroorzaakt? Dan kun je de schade onder je beperkt-cascodekking claimen, zonder dat het gevolgen heeft voor de premie die je betaalt. Dat geldt voor alle verzekeraars.
  • Als er een andere oorzaak is van de schade, bijvoorbeeld vandalisme, dan heeft dat gevolgen voor de dekking en voor je opgebouwde korting.

Het maakt dus nogal uit wat je aan je verzekeraar opgeeft als oorzaak van de schade. Hebben onbekende jongeren met opzet vuurwerk naar je auto gegooid, dan is de oorzaak van de schade nog steeds vuurwerk. Dit blijkt uit een nieuwsbericht van wegwijs.nl.

Veel meer autobranden door vuurwerkschade

Brand is ook meeverzekerd op autoverzekeringen met een beperkt-cascodekking. Een toevoeging die steeds belangrijker wordt. Volgens het Verbond van Verzekeraars is het aantal autobranden afgelopen jaar met 10 procent toegenomen. Dagelijks gaan er in Nederland 17 auto’s in vlammen op. Het vaakst in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Wil je de financiële gevolgen van brand beperken? Zorg dan dat je auto minstens beperkt casco verzekerd is. Behalve tegen brand- en ontploffingsschade is er dan ook dekking voor sterretjes en barsten in je ruit, aanrijdingen met dieren en bijvoorbeeld hagel. Een claim op een van deze oorzaken leidt nooit tot verlies van korting.

Een nieuw jaar begint vaak met goede voornemens. Het goed nadenken over de voor jou geschikte verzekeringsdekking zou daar een van moeten zijn. Zet de risico’s op een rij en maak de afweging in welke mate je deze af zou willen dekken. Daarnaast is het natuurlijk mooi meegenomen als je het nieuwe jaar kunt starten met een financiële meevaller.