Schadesturing door verzekeraars neemt verder toe. Geef ook sturing aan je goedkoopste autoverzekering!

Autoverzekeraars sturen klanten met verkeersschades steeds vaker naar gecontracteerde schadeherstelbedrijven. Dat gebeurt bij 88% van de verzekeringen, tegen 74% zes jaar geleden. Automobilisten die zich daar niet aan houden, kunnen hoge extra kosten verwachten. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite hoyhoy.nl onder 78 autoverzekeringen van 36 autoverzekeraars. Bovenstaande valt te lezen op amweb.nl.

Met een beperkt- of volledig-cascoverzekering hebben verzekerden recht op vergoeding bij schade aan hun eigen auto. In de meeste gevallen wordt het volledige reparatiebedrag vergoed als de klant naar het ‘juiste’ herstelbedrijf gaat. Gaat een verzekerde met de schade naar een bedrijf waarmee de verzekeraar geen contract heeft, dan moet er een veel hoger eigen risico worden betaald. Bij vier van de onderzochte autoverzekeringen krijgt de klant in zo’n geval zelfs helemaal geen vergoeding.

Toename schadesturing:

  • Dit soort schadesturing komt bij 69 (88%) van de onderzochte verzekeringen voor.
  • Bij de overige 9 (12%) maakt het niet uit naar welk herstelbedrijf een verzekerde gaat met de autoschade
  • Het aantal autoverzekeringen waarbij schadesturing wordt ingezet, is toegenomen.

Zes jaar geleden voerde hoyhoy dit onderzoek ook uit. Destijds bleek dat bij 74% van de autoverzekeringen sprake was van schadesturing, waarvan 53% door middel van een positieve prikkel.

Positieve prikkel verzekeraars

Bij veruit het grootste gedeelte van de verzekeringen (63%) worden klanten getrakteerd op een verhoogd eigen risico als ze naar een niet-aangesloten herstelbedrijf gaan. Bij 26% van de verzekeringen wordt een positieve prikkel gebruikt: klanten betalen een lager eigen risico als ze naar een aangesloten herstelbedrijf gaan. In de overige 12% van de gevallen maakt het niet uit bij welk schadeherstelbedrijf de klant de auto laat repareren en blijft het eigen risico hetzelfde.

Geef zelf ook sturing aan je verzekering en kijk of jij niet teveel betaalt voor je verzekering. De goedkoopste autoverzekering vergelijken kan eenvoudig en snel via polispark.nl. Denk goed na over hetgeen jij belangrijk vindt in een verzekering en ga dan op zoek naar de goedkoopste autoverzekering. Wij helpen je graag!