Rechtsbijstandverzekering steeds vaker aangesproken

Rechtsbijstandverzekeringen worden door consumenten steeds vaker aangesproken. Dat blijkt uit de door Stichting Achmea Rechtsbijstandverzekering gepresenteerde juridische barometer. Nog geen rechtsbijstandverzekering? Ga nu ook via polispark.nl op zoek naar de goedkoopste rechtsbijstandverzekering!

Marktleider Stichting Achmea Rechtsbijstand, die de juridische barometer 2016-2017 opstelde, kreeg vorig jaar maar liefst 170.000 juridische hulpverzoeken binnen. Dit is een stijging van bijna 3.000 ten opzichte van een jaar eerder. Achmea Rechtsbijstand biedt hulp aan verzekerden met een rechtsbijstandpolis bij de verzekeraars Interpolis, Centraal Beheer, FBTO en Avéro.

Steeds vaker een juridische oplossing
De barometer laat zien dat consumenten steeds vaker kiezen voor een juridische oplossing bij een geschil, ongeacht de oorzaak ervan. Een verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat organisaties strengere of juist onduidelijke regels hanteren. Ook de verharding van de samenleving zou ervoor kunnen zorgen dat consumenten vaker de juridische weg willen bewandelen. De aantrekkende woningmarkt zorgt bovendien ook voor meer geschillen. Het aantal meldingen over koop en verkoop van onroerende zaken steeg met maar liefst 23%.
Vanwege het economisch herstel werd er een daling verwacht van het aantal ontslagzaken. Deze daling is duidelijk te zien en zet zich ook gestaag door. Wel blijft reorganisatie nog steeds de meest voorkomende reden voor ontslag.

Toename aantal massazaken
Het aantal massazaken, conflicten waarbij een grotere groep mensen juridisch advies vraagt, neemt de afgelopen jaren fors toe. Zo waren dat er nog 6 per jaar in 2006 en zijn deze gestegen naar ruim 50 in 2016. De Stichting Achmea Rechtsbijstand verwacht hierin een lichte toename op termijn, omdat consumenten vaker naar een jurist stappen en elkaar steeds vaker vinden via bijvoorbeeld social media.

De rechtsbijstandverzekering is bijna niet meer weg te denken uit het hedendaagse verzekeringspakket. Naast een goede dekking- de verzekering is vaak opgebouwd uit meerdere modules – wil je uiteraard ook verzekerd zijn van een scherpe prijs. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Vergelijk je recht met Polispark.nl en ga direct op zoek naar de goedkoopste rechtsbijstandverzekering!