Raar maar Waar!

klaasjanVorige week (en deze week) was de Kinderboekenweek met als thema “Raar maar waar” Van mijn kinderen kreeg ik de vreemdste vragen zoals; “heeft een vis wel eens dorst?” of “waarom kun je jezelf niet kietelen?” Vragen waarop ik het antwoord schuldig moest blijven.

Zelf had ik vorige week mijn eigen “Raar maar waar” vraag gesteld aan en grote verzekeraar. Een klant heeft op zijn autoverzekering maar liefst 35 schade vrije jaren opgebouwd. Beter kan volgens mij niet, een klant die elke verzekeraar wenst. Op 15 augustus van dit jaar kreeg de klant een kleine aanrijding en de verzekeraar keerde € 600 uit aan de tegenpartij.

De uitkering bracht uiteraard een daling op de no-claim ladder teweeg maar de daling in schade vrije jaren was spectaculair! De verzekeraar gaf aan dat er nog maar 8 schade vrije jaren over waren. Navraag gaf de volgende opmerkelijke berekening:

“Bij deze polis zijn er op het moment van schade 35 schadevrije jaren met een maximale trede van 20.

Dit betekent het volgende:

Schadevrije jaren            Trede

08-10-2014                    35                                          20

08-10-2015                    8                                            15

 

Trede                                              20

Schade                                           -5

Basistrede                                     -5

Commerciële trede                     -2

Schadevrije jaren na schade      8

Concluderend is het zo dat schadevrije jaren boven de 15 bij een schade vervallen”

raarInmiddels ligt de vraag bij een van de managers van de maatschappij. Deze geeft aan dat iedere verzekeraar op deze manier werkt. Wij laten het er voorlopig niet bij zitten…Raar maar waar?

to be continued…

—————————————————————————————

Polispark: Bij Polispark kun je direct online je Autoverzekering vergelijken bij de grootste aanbieders van Nederland! Vergelijk nu je goedkoopste autoverzekering en krijg inzicht wat je echt aan premie moet betalen! Bij een autoverzekering afsluiten en overstappen zeggen wij jouw huidige autoverzekering voor je op.