Premiestijging door schade? Verzacht het financiële leed met de goedkoopste autoverzekering!

Een kleine verkeersschade buiten de verzekering om regelen. Waarom zou je dat doen? Waarschijnlijk omdat je premieverhoging wilt voorkomen. Dat lijkt een goede reden, maar dat is het niet. Je kunt je verzekeraar altijd terugbetalen en zo alsnog je korting en schadevrije jaren behouden. Dit valt te lezen op de website wegwijs.nl. Je zorgen om een premieverhoging na een schade zijn begrijpelijk, want niemand wil teveel betalen voor zijn autoverzekering. En als je dan toch bezig bent met je verzekeringspolis check dan meteen of je wel over de goedkoopste autoverzekering beschikt!   

Onderhands schikken kan riskant zijn
Verzekeringen worden meestal geassocieerd met veel papierwerk. Na een klein voorval is het voorstelbaar dat je opziet tegen die formele afwikkeling. Je kunt dan proberen de zaak onderling te regelen. Maar let wel: kleine incidenten kunnen tot grote discussies of zelfs ruzies leiden. Welke schadevergoeding is reëel? En wat als de tegenpartij in een later stadium terugkomt met extra schade?

Eigen schuld of schuld bij tegenpartij
Als je zelf aansprakelijk bent voor de aanrijding is het verstandig om een schadeformulier in te vullen en die te sturen aan je verzekeraar of adviseur. Je geeft dan de communicatie met de tegenpartij uit handen aan de verzekeringsmaatschappij. Ben je door een auto aangereden en wil de bestuurder onderhands schikken? Denk daar dan eerst goed over na. Vlak na een ongeval heb je je gedachten vaak niet helemaal op orde. Neem in ieder geval nooit onder druk geld aan. Je hebt altijd het recht om de tegenpartij via zijn verzekering aansprakelijk te stellen. De rust om niet rechtstreeks in discussie te hoeven met de tegenpartij geldt dus ook voor het slachtoffer.

In het geval van een schade sta je uiteraard stil bij de gevolgen voor je verzekeringspremie. Maar sta je eigenlijk wel vaak genoeg stil bij de mogelijke besparingen op je verzekeringspremies? Gezien de soms behoorlijke premieverschillen tussen verzekeraars kan nietsdoen je soms veel geld kosten. Check daarom regelmatig op onze site wat voor jou de goedkoopste autoverzekering is!