Premiestijging? Open je zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering!

Bericht ontvangen van je verzekeraar dat je premie wordt verhoogd? Enerzijds een teleurstellend bericht, anderzijds een goed moment om te kijken of je niet teveel betaalt voor je autoverzekering. Want die premiestijging hou je toch liever in je eigen portemonnee. Check hier je premie en verzeker jezelf van de laagst mogelijke kosten. 

Premiestijging beperkt tot 10%

Schadeverzekeringen mogen vanaf nu de polisstijging niet hoger laten zijn dan tien procent. Dit blijkt uit een uitspraak van Kifid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Samengevat:

  • Als de stijging hoger is, dan moet de polis worden opgezegd.
  • Je wordt in dat geval als nieuwe klant behandeld, met een fors hoger premievoorstel als gevolg.

Dit valt te lezen op de site van Independer.

Verbond van Verzekeraars verbaasd

Kifid heeft deze uitspraak gedaan naar aanleiding van verschillende zaken tegen verzekeraars, welke substantiële premiestijgingen doorvoerden. Het Verbond van Verzekeraars is verbaasd over de uitspraak, zegt woordvoerder Rudi Buis. ‘Wij gaan deze uitspraak nog juridisch analyseren, maar dit roept wel vragen op. Het is natuurlijk vreemd dat De Nederlandsche Bank enerzijds wil dat de autoverzekeringen kostendekkend worden gemaakt, maar dat er anderzijds een plafond geldt voor de premiestijging’.

Verzekeraar heeft niet altijd invloed op premiestijging

‘Ook is het de vraag welk probleem er wordt opgelost, want een autoverzekering is elke dag opzegbaar. Daarnaast moet er soms een stijging worden doorgevoerd door omstandigheden buiten invloed van de verzekeraar om, zoals wetgeving (gemeenten kunnen sindskort de last van bijvoorbeeld een woningaanpassing door letsel verhalen op de verzekeraar, red.) en weersomstandigheden als hagelschade’.

Geen premiestijging bij jouw verzekeraar? Ook dan kan het uiteraard nog steeds interessant zijn om te kijken of je niet teveel betaalt. Onze vergelijkingstool laat je in een paar stappen zien wat je premie is. Want niemand betaalt graag teveel voor zijn verzekering!