Premiekorting bij het verzekeren van je tweede auto?

Eén auto per huishouden is vandaag de dag een zeldzaam fenomeen. Veel gezinnen beschikken over minimaal 2 of zelf 3 auto’s. Maar waar ga je al deze auto’s verzekeren? Sommige verzekeraars bieden een speciale regeling indien je meerdere auto’s bij hen verzekerd. Wat houdt die speciale regeling nu precies in, en wanneer is deze voor jou van toepassing? Bovenstaande valt te lezen op verzekeringen-online.nl.

Veel verzekeraars kennen een zogenaamde tweede autoregeling. Dit houdt in dat als je  eerste auto al bij hen verzekerd is je voor de tweede autoverzekering een lagere premie kunt betalen. Ook kun je eventueel een no-claimkorting krijgen, zelfs als je voor de tweede auto nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. De korting is namelijk gebaseerd op het aantal schadevrije jaren van de eerste auto. Let op: het is dus niet zo dat je tweede auto hetzelfde aantal schadevrije jaren krijgt als je eerste auto. De schadevrije jaren lopen apart per auto. Bij schade met één van de auto’s wordt de premie aangepast voor het voertuig waarvoor de schade geclaimd is.

Wanneer een tweede autoregeling?

Je komt niet zomaar in aanmerking voor een tweede autoregeling. Belangrijke voorwaarde is dat je beide autoverzekeringen hebt ondergebracht bij dezelfde verzekeraar. De bestuurders van beide auto’s dienen ouder te zijn dan 24 jaar en partners van elkaar te zijn. Inwonende kinderen zijn uitgesloten van de regeling. Ook kijkt de verzekeraar naar de waarde van de tweede auto. Deze mag namelijk niet te hoog zijn en je mag er het afgelopen jaar ook geen schades mee hebben gehad.

Meerdere auto’s in je bezit? Kijk dan goed naar de mogelijkheden van de tweede autoregeling. Als je dan toch bezig bent met de financiën geven wij graag een aanvullend advies: vergelijk regelmatig je autoverzekering(en) om er zeker van te zijn dat je een scherpe premie betaalt. Het huidige verzekeringsklimaat is grillig en premiestijgingen zijn eerder regel dan uitzondering. Polispark.nl helpt je graag eenvoudig en snel op weg naar de goedkoopste aanbieder!