Premie autoverzekering stijgt nog even verder. Kijk snel of jij wel de goedkoopste autoverzekering hebt!

Na jaren van dalende verzekeringspremies voor auto’s door felle concurrentie om de gunst van de consument, stijgen de prijzen weer. En gezien het toegenomen aantal ongevallen en inbraken lijkt het plafond nog niet bereikt. Een premiestijging komt altijd ongelegen, maar is misschien wel het moment om eens te kijken of je niet teveel premie betaalt. Onze vergelijkingstool helpt je in een handomdraai de goedkoopste autoverzekering te vinden!

Forse toename premies
De prijzen van autoverzekeringen blijven fors stijgen. Voor een WA-verzekering zijn consumenten nu ruim 30 procent meer kwijt dan in december vorig jaar. De jaarpremie steeg van 455,74 euro naar 599,98 euro. Gemiddeld voor alle verzekeringen is de premietoename ten opzichte van eind vorig jaar ruim 20 procent. Dat constateert website Independer. De prijsstijging werd begin dit jaar ingezet. Jarenlang beconcurreerden aanbieders van autoverzekeringen elkaar uiterst fel. Dat leidde tot gunstige tarieven voor de consument, maar ook tot een ongezond verdienmodel voor de verzekeraars, constateerde De Nederlandsche Bank (DNB). De toezichthouder riep op tot premie-verhogingen en kondigde begin dit jaar aan met verzekeraars hierover in gesprek te gaan.

Meer ongevallen door afleiding in het verkeer
Verzekeraars hebben de boodschap goed begrepen, zo blijkt uit de cijfers van Independer. Of de premiestijging snel ophoudt valt te betwijfelen. Het Verbond van Verzekeraars maakte recentelijk bekend dat het aantal ongevallen in 2015 sterk is gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Het ging om 502.000 particuliere schadegevallen, tegenover 462.000 in 2014: een stijging van ruim 8 procent. Afleiding in het verkeer, bijvoorbeeld door mobiele telefoons, wordt door het verbond als belangrijkste oorzaak genoemd. Niet alleen het aantal ongevallen stijgt, ook wordt het schadebedrag steeds hoger door de aanwezigheid van steeds meer dure elektronica in de auto. Veel factoren lijken er dan ook op te wijzen dat de premies nog verder gaan stijgen.

Jarenlang hebben de premies in Nederland een zeer gunstig niveau gekend. De tijden zijn echter veranderd. De premie voor je autoverzekering vormt een steeds groter aandeel in je financiƫle budget. Leg je niet neer bij een premiestijging en kijk dan ook direct op onze site wat voor jou de goedkoopste autoverzekering is!