Polispark.nl: de online plek om eenvoudig en snel de goedkoopste autoverzekeringen te vergelijken!

Autoschade? Blijf er niet mee rondrijden!

Wat zou jij doen als je auto na een botsing flinke schade heeft? Zou je er zelf mee naar de garage rijden of rijd je er geen meter meer mee? Je kunt het beste voor het laatste kiezen. Als je met schade verder rijdt kan er namelijk meer schade ontstaan. En die schade is niet verzekerd, omdat je die makkelijk had kunnen voorkomen. Bovenstaande valt te lezen op Independer.nl.

Als je auto schade heeft kun je die het beste door een bergingsbedrijf naar de garage laten brengen.

Belangrijk om te weten:

  • Ook als je auto alleen WA of WA-beperkt casco verzekerd is worden deze kosten gewoon vergoed.
  • Bel wel altijd eerst naar de alarmcentrale van je verzekeraar. Het nummer staat op je groene kaart.
  • Ben je volledig casco verzekerd? Vraag dan gelijk bij welke garage je terecht kunt. Niet bij iedere verzekeraar mag je namelijk zelf de garage kiezen voor reparatie van je auto.

Uitspraak Kifid

Dat je hierdoor veel geld kunt besparen blijkt uit een uitspraak die het Kifid (Klachteninstituut Financiƫle Dienstverlening) laatst deed. Een automobilist is na een aanrijding zelf naar een garage gereden met olielekkage. Hier bleek dat er een gat zat in de carterpan, waarin alle olie van de auto zit. Toen een maand later het olielampje ging branden is hij weer teruggegaan naar de garage. Doordat de automobilist te lang met deze schade heeft doorgereden is ook de krukas vervormd. Zijn verzekeraar hoefde alleen de schade te vergoeden die door de aanrijding is veroorzaakt. De krukas die pas later schade opliep moest hij zelf betalen.

Bovenstaande laat zien hoe je geld kunt besparen door verstandig te handelen in het geval van schade. Maar dit is waarschijnlijk niet de enige besparing die je auto betreft. Veel Nederlanders betalen namelijk teveel premie voor hun autoverzekering. Ons advies: check regelmatig je premie op onze website en weet zeker dat jij over de goedkoopste autoverzekering beschikt. Polispark.nl: de online plek om eenvoudig en snel de goedkoopste autoverzekering te vergelijken!