Op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Kijk meteen naar de dekking bij diefstal!

Afgelopen november zijn er 12% minder auto’s gestolen dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Een positieve ontwikkeling die zich ook in de eerste helft van het jaar al openbaarde. Daar staat tegenover dat een steeds kleiner percentage van de gestolen auto’s wordt teruggevonden. Wees je dus bewust van het risico en maak de afweging of je diefstaldekking wilt meeverzekeren op je polis. Voor iedere gewenste dekking check je op onze site eenvoudig wat voor jou de goedkoopste autoverzekering is.   

Opvallend is de grote afname (-25%) in diefstallen van auto’s tot drie jaar oud ten opzichte van november vorig jaar. Deze sterke afname is gelegen in het feit dat nieuwe auto’s met een steeds betere beveiliging worden uitgerust. Hierdoor wordt het stelen van de auto simpelweg moeilijker gemaakt. Een reden voor de algehele afname van diefstallen is dat landen tegenwoordig onderling steeds meer informatie delen over gestolen auto’s. Hierdoor wordt het voor een dief moeilijker om een gestolen auto in het buitenland op naam te zetten.

Diefstal meeverzekeren

De kans dat je auto gestolen wordt is dus kleiner geworden. Maar áls het je overkomt is het ontzettend vervelend. En daar komt nog bij dat de kans op het terugvinden van de auto kleiner is geworden. Indien je beschikt over een WA + beperkt casco of een WA + volledig casco dan valt diefstal van de auto onder je dekking. Wees je bewust van de gevolgen en maak op basis daarvan de afweging of je diefstal wel of niet wilt meeverzekeren. Nog beter is het natuurlijk dat je auto überhaupt niet gestolen worden. Daarom een aantal tips ter voorkoming van diefstal van je auto:

  • parkeer je auto op een goed verlichte parkeerplaats
  • laat het kenteken in je ruiten graveren
  • zet je auto op het stuurslot
  • parkeer je auto met de wielen naar de stoep gedraaid
  • open het dasboardkastje zodat je kunt laten zien dat er niets te halen valt

Zoals je weet vinden wij het belangrijk dat je niet teveel betaalt voor je autoverzekering. Maar we vinden het minstens zo belangrijk dat je de dekking kiest die bij je past. Neem dus gerust even de tijd om te kijken of de dekking nog aansluit bij je wensen. Combineer het direct met een bezoekje aan onze polisvergelijker en zie snel wat voor jou de goedkoopste autoverzekering is. Want je wilt toch geen dief van je eigen portemonnee zijn?