Ook voor ‘zelfrijdende auto’ de goedkoopste autoverzekering

Auto’s worden steeds intelligenter en Ford heeft inmiddels zelfs aangekondigd in 2021 met een volledig zelfrijdende auto op de markt te komen. De technologie van auto’s verandert snel, maar één ding blijft gelijk: je wilt niet onnodig teveel premie betalen voor je autoverzekering. Check de berekening op onze website om jezelf te verzekeren van de goedkoopste autoverzekering!

De auto van de toekomst kan steeds meer ‘zelf’

Op dit moment rijden er al veel auto’s rond met sensoren die automatisch afstand houden en inparkeren. Rijd je tijdens het inparkeren tegen een andere auto of obstakel aan? Dan ben je hier als bestuurder verantwoordelijk voor, ook als je een zelfrijdende auto met automatisch inparkeersysteem hebt. Want jij gaf zelf de opdracht voor het inparkeren. Dit blijkt uit een nieuwsbericht van Independer.    

Aansprakelijkheid schade ligt bij bestuurder

Volgens Independer kun je de autofabrikant normaliter niet aansprakelijk stellen voor de schade. Gelukkig geven de meeste systemen waarschuwingssignalen via de parkeersensoren als je ergens te dichtbij komt. Zit er een grote fout in het besturingssysteem? Bijvoorbeeld sensoren die niet werken of een defecte rem? Dan zou je in theorie de autofabrikant aansprakelijk kunnen stellen. Maar in Europa is dit nog niet voorgekomen.

Autoverzekering en parkeerschade

Of je parkeerschade vergoed krijgt, hangt af van de dekking van je autoverzekering. Schade aan andere auto’s, personen of voorwerpen is verzekerd met een WA-verzekering. Heb je schade aan je eigen auto? Dan wordt die alleen vergoed als je een WA+ Volledig Casco dekking hebt.