Ook voor de goedkoopste caravanverzekering ga je naar Polispark.nl!

Je caravan staat waarschijnlijk nog in de stalling. Ondertussen heb je vast al nagedacht over leuke vakantiebestemmingen. Maar heb jij je caravan eigenlijk wel verzekerd en wanneer heb je een groene kaart nodig? En ook niet onbelangrijk: heb jij eigenlijk wel de goedkoopste caravanverzekering?

Je aanhanger of caravan is standaard meeverzekerd met je auto. Het maakt voor je aanhanger of caravan niet uit dat je een volledig casco autoverzekering hebt. Deze is altijd alleen WA verzekerd. Dat betekent dat je verzekerd bent voor schade die je met je caravan veroorzaakt aan een ander. Raakt je caravan beschadigd bij een ongeval? Dan ben je hier niet voor verzekerd en moet je de schade zelf betalen.

Caravan apart verzekeren

Je kunt je caravan apart verzekeren. Je bent dan ook verzekerd voor schade aan je caravan. Dit geldt voor schade in het verkeer, maar ook voor schade die op de camping wordt veroorzaakt. Bijvoorbeeld als je buurman tegen jouw caravan aan rijdt of schade die door storm of hagel wordt veroorzaakt. Zeker bij caravans met een behoorlijke dagwaarde is het het overwegen waard om een caravanverzekering af te sluiten.

Groene kaart voor caravan

Weegt je caravan (inclusief belading) meer dan 750 kilo? Dan heb je een apart kentekenbewijs nodig en dus ook een aparte kentekenplaat. De groene kaart voor je caravan kun je opvragen bij je autoverzekeraar. Als je caravan (met belading) lichter is dan 750 kilo mag er een witte kentekenplaat op met het kenteken van je auto. Zorg er wel voor dat je een NL-sticker op je caravan hebt als je naar het buitenland gaat.

Het is niet verplicht een verzekering voor je caravan af te sluiten. Schade aan anderen is immers al verzekerd via je autoverzekering. Een caravan is echter voor veel Nederlanders een trots bezit met veelal een behoorlijke waarde. Denk daarom goed na of een caravanverzekering voor jou belangrijk is. Als dat zo is wil je natuurlijk niet teveel betalen. Polispark.nl helpt je in de zoektocht naar de goedkoopste caravanverzekering. Klik hier om meteen een vergelijking te maken!