Nederlanders massaal oververzekerd

Twee op de tien Nederlanders blijkt dubbel verzekerd voor pechhulp

Je hebt er alles aan gedaan; je remmen gecontroleerd, koelvloeistof bijgevuld, winterbanden op spanning gebracht en sneeuwkettingen meegenomen. Toch sta je stil langs de weg in Oostenrijk. Gelukkig beschik je over pechhulp, maar bel je je autoverzekeraar, de ANWB of je reisverzekeraar?

Oververzekering: het komt erg veel voor. Uit onderzoek van consumentenpanel MeedoenAanOnderzoek.nl blijkt dat meer dan twee op de tien autobezitters dubbel verzekerd is voor pechhulp. Verzekeren voor pechhulp kan namelijk via de autoverzekering, de reisverzekering of direct via ANWB of RouteMobiel. Wanneer uw auto voor de dealer gaat naar onderhoud is pechhulp ook vaak via de dealer verzekerd.

De oplossing is simpel
Niet meer betalen dan nodig? Ga na waar u momenteel verzekerd bent voor pechhulp. Denk hierbij aan de dealer, leasemaatschappij, autoverzekering, reisverzekering en ANWB of RouteMobiel lidmaatschap. Heeft u meer dan een verzekering die dekking biedt voor pechhulp? Kies dan de meest volledige pechhulp en neem afscheid van de rest.

Bron: Nieuwsbank