Letselschade passagier wordt binnenkort gemakkelijker vergoed

Ieder jaar raken ongeveer 65.000 mensen gewond in het verkeer.

Een op de vijf slachtoffers van letselschade rijdt mee met iemand op de motor of in de auto. Wanneer je letselschade oploopt als passagier kan het vaak even duren voordat je je schade kunt claimen. Dat komt omdat eerst moet worden vastgesteld wie schuldig is aan de aanrijding. Want alleen bij de schuldige kun je je schade claimen. Vanaf 1 april 2017 wordt letselschade claimen een stuk gemakkelijker. Dit valt te lezen in een bericht van Independer.

Lang wachten

Dat je als passagier soms lang moet wachten voordat je je schade vergoed krijgt, komt omdat niet altijd duidelijk is wie de schuldige is. En als er om dat vast te stellen een rechtszaak moet worden gevoerd, ben je zo maanden verder. Verzekeraars hebben daar nu wat op bedacht.

Vanaf 1 april 2017 kun je als passagier de verzekeraar van de eigenaar van de auto aansprakelijk stellen, ook al is de eigenaar niet schuldig aan het ongeluk. De verzekeraar van de eigenaar gaat dan met de verzekeraar van de tegenpartij de letselschade regelen. Zo hoef je niet meer te wachten totdat duidelijk is wie schuldig is aan het ongeluk.

Letselschade bestuurder

Deze regeling geldt niet voor de bestuurder. Hij of zij moet wachten tot bepaald is wie schuldig is aan het ongeluk. Daarna kan de bestuurder zijn of haar schade claimen. Ben je zelf schuldig aan het ongeluk dan kun je je eigen letselschade bij niemand claimen. Die moet je dan zelf betalen, tenzij je een schadeverzekering voor inzittenden hebt afgesloten.

Dat je betrokken bent bij een aanrijding is al vervelend genoeg, maar niemand zit uiteraard te wachten op het bijkomende financiƫle leed. Voor afhandeling van letselschade moet je uiteraard bij je verzekeraar zijn, maar voor het verzachten van financieel leed ben je bij polispark aan het juiste adres! Wist jij dat een groot aantal verzekerden veel te veel betaalt voor zijn of haar autoverzekering? Voorkom verder letsel en ga via onze polisvergelijker op zoek naar de goedkoopste autoverzekering!