Laat de zon schijnen met een woonverzekering van Polispark.nl!

De laatste tijd zie je ze steeds vaker terug: zonnepanelen. Steeds meer mensen zien het nut van eigen energie opwekken. Maar vergoedt je woonverzekering schade aan zonnepanelen of moet je hier een speciale verzekering voor afsluiten? Dit blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Bovenstaande valt te lezen op de website van Independer.

Heb je een koophuis? Dan heb je als het goed is een opstalverzekering afgesloten voor schades aan je huis. Maar deze verzekering vergoedt alleen schade aan alles wat aan het huis vastzit. Als je woning een plat dak heeft staan de zonnepanelen echter in veel gevallen los op je dak. Ze zitten dan dus niet vast en vallen daarom niet bij elke verzekeraar onder de dekking van de opstalverzekering.

Wat kun je hieraan doen?

Wil je je zonnepanelen op de opstalverzekering verzekeren? Check dan altijd goed de polisvoorwaarden van je verzekeraar. Ga er dus niet standaard vanuit dat je zonnepanelen zijn meeverzekerd. Sommige verzekeraars vergoeden schade aan zonnepanelen alleen als de zonnepanelen vast aan de woning zitten. Andere verzekeraars vergoeden de panelen ook als ze een verzwaarde constructie hebben. Goed om te weten: in sommige gevallen moet je een extra premie betalen. Vraag dit na voordat je de verzekering afsluit.

Zonnepanelen en je inboedelverzekering

Als je een huis huurt hoef je niet zelf de opstalverzekering te regelen. Je kunt de zonnepanelen dan meeverzekeren op je inboedelverzekering onder het ‘huurdersbelang’. Hiermee verzeker je alle verbeteringen aan het huis die je zelf hebt aangebracht. Het maakt hierbij niet uit of je een plat dak hebt of niet.

Een onderwerp als zonnepanelen geeft maar weer eens aan dat het goed is om kritisch te kijken naar de dekking van je verzekeringen. Daarbij hoort ook een kritische blik op de premie die je betaalt. Via de vergelijker van Polispark.nl kun je snel en eenvoudig kijken wat de goedkoopste opstalverzekering en inboedelverzekering voor jou is. Ook voor een vergelijking van een complete woonpakketverzekering (aansprakelijkheid, inboedel en opstal) ben je bij ons aan het juiste adres.