Laat jezelf niet in de kou staan en vind bij ons de goedkoopste autoverzekering

Vorig weekend zijn er vanwege de gladheid veel ongelukken op de weg gebeurd. Vooral kop-staartbotsingen kwamen veel voor. Ook de komende dagen wordt winters weer verwacht en neemt de kans op schade weer toe. Houd bij het rijden dan ook voldoende afstand en wees alert. In het verkeer is alertheid uiteraard van groot belang, maar ook thuis aangekomen loont het om goed op te letten. Zo kan het zomaar zijn dat je teveel betaalt voor je autoverzekering. Wij helpen je graag zoeken naar de goedkoopste autoverzekering!

Voordat je op zoek gaat naar de goedkoopste premie denk je eerst na over de gewenste dekking. Denk daarbij ook aan de verhoogde kans op schade in verband met winterse omstandigheden. Bots je als gevolg van de gladheid tegen een andere auto? Dan ligt het aan de dekking van je autoverzekering wat je wel en niet vergoed krijgt. Ook al kon je zelf niets aan het ongeluk doen, je blijft er als bestuurder wel verantwoordelijk voor. De schade die je bij anderen veroorzaakt, wordt vergoed door de verplichte WA-verzekering. Schade aan je eigen auto wordt alleen vergoed met een WA + volledig cascodekking. Iemand kan natuurlijk ook tegen jouw auto aanrijden. Wanneer de andere bestuurder schuldig is aan het ongeluk, vergoedt zijn of haar WA-autoverzekering de schade aan jouw auto.

Rijden met code geel, oranje of rood

Volgens een nieuwsbericht van Independer kan het KNMI per provincie een waarschuwings-code afgeven. Dit is code geel, oranje of rood. Wanneer het KNMI code rood afgeeft, ofwel een weeralarm, is het opletten geblazen. Zolang je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt mag je de weg op en ben je verzekerd via je autoverzekering. Maar heb je je ruiten niet goed ijsvrij gemaakt en is het zicht daardoor slecht? Dan kun je hier wel een boete voor krijgen en heeft dit gevolgen voor de aansprakelijkheid. Uiteraard is het verstandig om te bedenken of je echt de weg op moet bij code geel, oranje of rood. Houd hiervoor de site van het KNMI in de gaten.

Als je dit bericht leest op de dag van publicatie kun je waarschijnlijk wel wat goed nieuws gebruiken. Het is immers ‘Blue Monday’, de meest deprimerende dag van het jaar. Kan een verlaging van je verzekeringspremie het leed enigszins verzachten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De kans is namelijk groot dat je kunt besparen op de verzekering voor je heilige koe. Blijf niet langer in de kou staan en check onze polisvergelijker voor de goedkoopste autoverzekering!