Jongeren omarmen rijgedragpolis voor goedkoopste autoverzekering!

Volgens een autoverzekering vergelijker zijn veel jongeren wel te porren voor het delen van gegevens over hun rijgedrag in ruil voor korting op de autopremie. “Zo’n 80% van onze klanten is jonger dan 24 jaar”, zeggen verschillende initiatiefnemers.

De site is afgelopen zomer van start gegaan met het online aanbieden van rijgedragpolissen, waarbij veilig rijgedrag premiekorting tot 35% oplevert. Bij de vergelijking worden ook traditionele autoverzekeringen meegenomen. “Vooral bij beginnende bestuurders slaat de rijgedragverzekering aan”. “Opvallend is dat er veel minder schademeldingen worden gedaan dan bij traditionele autoverzekeringen.” De website biedt rijgedragpolissen van Delta Lloyd, NN, ASR, Bovemij en Reaal. Bij deze varianten wordt een stekker in de auto geïnstalleerd die elke twee minuten informatie over het rijgedrag doorstuurt naar de verzekeraar. “Er wordt onder meer gekeken naar hoe vaak de bestuurder te snel optrekt, te hard remt of de maximale snelheid overschrijdt. Ook bij een aanrijding worden gegevens automatisch doorgestuurd.”

Helft wil data afgeven
Volgens Polispark heeft de helft van de Nederlanders wel oren naar het afgeven van rijdata in ruil voor premiekorting. Jongeren zijn het meest enthousiast. “Dat is niet zo vreemd, want zij hebben geen of nog weinig no-claimkorting. Ze hebben gewoon geen zin om meer te betalen. Bij oudere bestuurders is het premieverschil veel kleiner.”
De schadecijfers zijn bij de rijgedragpolis veel gunstiger dan normaal, “Wij zien dat 85% van de bestuurders een groene score haalt en dus schadevrij rijdt. Het is ook niet zo moeilijk om een groene score te halen.”

Bron: AMWEB.nl