Interieurschade en dekking op je autoverzekering

Interieurschade vormt een bijzonder onderdeel van de dekking van de autoverzekering, want de meeste verzekeraars zeggen daar niet veel over.

De mogelijke dekking daarvan hangt namelijk sterk af van wat er precies is gebeurd. Interieurschade als het gevolg van een ongeval waarbij iemand anders de schuld heeft wordt bijvoorbeeld gedekt vanuit zijn of haar polis. Dit valt te lezen op berekenautoverzekeringen.com.

Goed om te weten:

  • Indien er brand uitbreekt in de auto is het risico groot dat er ook schade aan het interieur ontstaat.
  • Eventuele schade door brand, explosies of blikseminslag wordt gedekt vanuit de WA+ Beperkt Casco dekking en de Volledig Casco dekking.
  • Dat geldt ook voor botsingen met dieren of storm en andere vormen van natuurgeweld.

Indien er schade ontstaat aan het interieur kun je die dus claimen bij de verzekeraar.

Andere interieurschade niet gedekt

Ontstaat er interieurschade buiten deze gebeurtenissen om? Dan is de kans klein dat de verzekeraar de kosten zal dekken, met name als er sprake is van ‘eigen schuld’. Dit geldt niet wanneer je een volledig Casco autoverzekering hebt. Daarnaast is het de moeite waard om na te gaan of het verstandig is om de schade te claimen. Bedragen tot een paar honderd euro kosten soms meer aan extra premie – door terugval in de schadevrije jaren – dan dat het aan vergoeding oplevert.

Bekijk je voorwaarden

Ben je benieuw hoe interieurschade geregeld is op jouw polis? Nee even rustig de tijd om de voorwaarden van je verzekering te bekijken. Maar weet je eigenlijk wel zeker of je niet teveel premie betaalt bij je huidige verzekeraar? Polispark.nl helpt je graag met het vergelijken van je autoverzekering en wijst je de weg naar de goedkoopste aanbieder. Meteen actie ondernemen? Klik hier en start de zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering!