Hogere premies in Nederland: heb jij wel de goedkoopste autoverzekering?

Als gevolg van premieverhogingen moet de Nederlander steeds dieper in de buidel tasten voor zijn autoverzekering. De premies in Nederland zijn inmiddels ‘aan de hoge kant’ vergeleken met andere Europese landen. Dit blijkt uit een rapport van Eurostat. Ons advies: laat de premiestijging niet gelaten over je heen komen maar ga via onze vergelijker op zoek naar de goedkoopste autoverzekering!

Toenemende concurrentie
Nederlandse autoverzekeraars hebben hun prijzen jarenlang laag gehouden, genoodzaakt door de toenemende concurrentie. Om de genomen verliezen op te kunnen vangen maken verzekeraars nu een inhaalslag. Het logische gevolg: verhoging van de premie voor je autoverzekering.

Italiaan betaalt het meeste
Door de verhogingen in Nederland is de premie vergeleken met andere Europese landen aan de hoge kant. Dit geldt overigens voor de meeste West-Europese landen. Redenen zijn volgens het rapport de hogere levensstandaard, de economische ontwikkeling en risico’s op de weg. Opvallend is dat in Duitsland, waar hard mag worden gereden op de autobaan, de premie gemiddeld lager ligt dan in Nederland. Italië is in Europa het land waar de meeste premie moet worden betaald. In een land als Hongarije ligt de premie het laagst met gemiddeld slechts 50 tot 100 euro op jaarbasis.

Als gevolg van de premieverhogingen heeft de autoverzekering een steeds groter aandeel in je maandelijkse budget. Daarmee wordt het belangrijker om regelmatig te controleren of je wel echt de goedkoopste autoverzekering hebt. De premieverschillen binnen Nederland zijn aanmerkelijk waardoor het al snel loont om regelmatig een check uit te voeren. Wacht niet langer en ga vandaag nog via Polispark.nl op zoek naar de goedkoopste autoverzekering!