Goedkoopste autoverzekering bij Polispark

Wij kunnen de goedkoopste autoverzekering van Nederland aanbieden omdat wij een gedegen acceptatie voeren en daarbij de risico’s beperkt houden. Hierdoor zijn wij in staat om een lage premie te berekenen. Door elke aanvraag persoonlijk te behandelen ben je verzekerd van een scherpe premie.

Unieke tool voor de goedkoopste autoverzekering

Onze website heeft een uitgebreid aanbod. Maar liefst zestig autoverzekeraars worden online voor jou met elkaar vergeleken. Wat onze website uniek maakt is de eigen ontwikkelde online tool. Deze tool berekent ieder jaar opnieuw de premies. Als er een beter alternatief is, dan ontvangen klanten van ons dit aanbod automatisch per e-mail. Hierdoor zijn onze klanten elk jaar verzekerd van het feit dat ze de laagste premie betalen. De kracht ligt eveneens gelegen in de eenvoud van het systeem. Met slechts twee klikken stap je over naar een andere verzekeraar. Samen met onze persoonlijke service is dit de kracht van Polispark.nl.

Wij zijn een verzekeringskantoor met een vergelijkingssite, het online vergelijken van autoverzekeringen doen wij al meer dan 40 jaar (sinds 1972). Je bent dus welkom bij een vertrouwd, zeker en transparant bedrijf!

Dekking van autoverzekeringen

Bij het afsluiten van je autoverzekering heb je de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Enkel een WA-verzekering is vaak voldoende voor een auto die 10 jaar of ouder is. Voor een auto tussen de 4 en 10 jaar oud ben je vaak het best af met een WA-verzekering + beperkt casco en de allrisk autoverzekering is het meest geschikt voor een nieuwe auto (tot 4 jaar). Je zorgt er hiermee voor dat het type dekking van je autoverzekering goed past bij de auto die je rijdt en de kosten die je kunt verwachten in het geval van schade.

WA-verzekering

De algemene dekking van je autoverzekering bestaat in ieder geval uit een dekking tegen de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Deze dekking is in Nederland verplicht voor iedereen die met zijn of haar motorvoertuig de openbare weg op wenst te gaan.

WA + beperkt casco verzekering & WA + volledig casco verzekering (allrisk)

Je kunt daarnaast kiezen voor een Beperkt Casco of Allrisk uitbreiding. In het eerste geval ben je ook verzekerd tegen schade als het gevolg van hagel, regen en storm, of diefstal. In het tweede geval kies je voor de meest uitgebreide dekking, met bijvoorbeeld een vergoeding indien je zelf schade toebrengt aan jouw eigen auto (mits zonder opzet).

Pas op voor het oververzekeren van je auto

Het is daarnaast sowieso verstandig om eens goed te kijken naar de dekking die je hebt gekozen voor jouw auto. Ben je niet oververzekerd?Veel mensen kiezen voor een Allrisk autoverzekering voor hun nieuwe auto en passen dit vervolgens nooit meer aan. Na 4 jaar is het beter om over te stappen naar een WA Beperkt Casco verzekering en heb je de auto 10 jaar of langer? Stap dan zelfs over naar enkele een WA-verzekering. Het is de hoogte van de premie niet meer waard om jouw auto langer Allrisk te verzekeren, aangezien de kosten bij schade uiteindelijk mee zullen vallen.

Eigen risico autoverzekering

Denk goed na over hoe hoog je eigen risico moet zijn. Je kunt gaan vergelijken zonder eigen risico, maar het is met name binnen de ruitschade gebruikelijk om een eigen risico van €150 te hanteren. Het voordeel van een eigen risico is dat de premie die je betaalt over het algemeen lager uit zal vallen. Aan de andere kant dien je er rekening mee te houden dat een verzekeraar pas uit zal keren op het moment dat je het eigen risico (per gebeurtenis) hebt voldaan.

Maximale uitkering per gebeurtenis

Verder kun je kijken naar de maximale uitkering per gebeurtenis, of per onderdeel van de dekking. Wat krijg je maximaal vergoed op het moment dat je auto wordt gestolen, wat gebeurt er bij schade aan accessoires en hoe zit het met de dekking op het moment dat er een ruit kapot wordt geslagen? Zorg ervoor dat je de bedragen die de verzekeraar uit zal keren goed kent. Je hebt op basis daarvan de mogelijkheid om een goede vergelijking te maken, zodat je een keuze kunt maken uit de verschillende verzekeraars.

Ga je een goedkope autoverzekering afsluiten? Zorg er dan in ieder geval voor dat je goed weet met welke onderdelen je rekening dient te houden en waar de dekking uit bestaat. Er is bijvoorbeeld sprake van een algemene dekking voor de autoverzekering (WA plus eventuele uitbreidingen), maar je kunt daarnaast gebruik maken van de verschillende aanvullende verzekeringen. Verder kun je deze gewoon online afsluiten en is het verstandig om gebruik te maken van de mogelijkheden van de bonus/malus regeling.

Aanvullende verzekeringen

Bovenop je autoverzekering kun je een aantal handige aanvullende verzekeringen afsluiten. Deze komen over het algemeen vooral goed van pas indien je er zeker van wilt zijn dat je er niet alleen voor komt te staan in een juridische procedure, of je ook de inzittenden in jouw auto van een goede dekking wilt voorzien. Kies bijvoorbeeld voor de rechtsbijstandsverzekering, of de ongevallen inzittendenverzekering. Dit zijn aanvullende verzekeringen die je bij iedere verzekeraar af kunt sluiten, maar vergelijk de premies om tot een aanbod te komen dat zo voordelig mogelijk voor je uitpakt.

Rechtsbijstandverzekering auto

Denk goed na over het nut van een rechtsbijstandsverzekering. Het is een van de belangrijkste bespaartips, aangezien de dekking in veel gevallen beperkt blijft tot verhaalrechtsbijstand. Dat betekent dat men jou bij zal staan bij het verhalen van de schade op een tegenpartij. Voordat je daadwerkelijk de hulp van een jurist of advocaat in kunt schakelen dient er heel wat te gebeuren. De kans is klein dat je in het verkeer te maken krijgt met een situatie waarbij je gebruik wenst te maken van juridische hulp, waardoor het opzeggen van de rechtsbijstandsdekking behoort tot de slimme bespaartips.

Autoverzekering goedkoop online afsluiten

Uiteraard kun je gewoon online de goedkoopste autoverzekering afsluiten, waardoor het niet nodig is om telefonisch contact op te nemen of zelfs langs te gaan bij de verzekeraar. Het is in plaats daarvan voldoende bij ons een vergelijking uit te voeren en vervolgens jouw gegevens door te geven aan de verzekeraar van jouw keuze. De verzekeraar zal jouw aanvraag in behandeling nemen en je in ieder geval tijdelijk accepteren. Vervolgens krijg je van de verzekeraar een bevestiging en stuurt deze jou de groene kaart toe. Op die manier kunt je online een verzekering afsluiten en hoeft het overstappen maar een paar minuten van jouw tijd te kosten.

Online autoverzekeraars

De online verzekeraars hebben geen duur kantoor en werken met veel minder personeel, waardoor ze jou op een meer voordelige manier van dienst kunnen zijn. Je doet er wat dat betreft verstandig aan om een vergelijking uit te voeren en daar naar te handelen. Het is een van de bespaartips die jou maar een paar minuten van jouw tijd hoeft te kosten, maar je zomaar enkele tientjes tot honderd euro per jaar op kan leveren.

De voordelen van Polispark

Altijd de goedkoopste autoverzekering

Het is een hele online zoektocht om de goedkoopste autoverzekering te vinden. Wij zijn er van overtuigd dat wij een goedkope en misschien wel de goedkoopste kunnen aanbieden. De goedkoopste autoverzekering is alleen te kiezen als er voldoende keuze is, wij vergelijken je gegevens met 120 aanbieders en tonen dit overzichtelijk zodat je gemakkelijk je keuze kan maken.

Bespaartips

Wij geven je een aantal handige tips, waarmee je ervoor kunt zorgen dat je een laag bedrag per maand betaalt voor de verzekering van je auto.

Waar je verder op moet letten

Bonus-malusregeling

Zorg er voor dat je goed op de hoogte bent van de bonus/malus regeling. Deze zorgt ervoor dat je een korting krijgt op de nominale premie, op basis van het aantal schadevrije jaren dat je op hebt weten te bouwen. Verzekeraars maken tegenwoordig gebruik van het Roydata systeem, waarmee ze precies kunnen zien hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Op basis daarvan bieden ze je een korting op de nominale premie aan, die op kan lopen tot 80%. Dankzij de bonus/malus regeling kun je op een voordelige manier een autoverzekering afsluiten.

Let op de hoogte van het eigen risico

De goedkoopste autoverzekering wordt meestal als eerste gekozen, maar let wel op je eigen risico. Deze is soms €100,00 maar kan oplopen tot €250,00. Dit kan natuurlijk je keuze beïnvloeden!

Premies en voorwaarden

De goedkoopste maandpremie hoeft niet altijd de goedkoopste autoverzekering te zijn. Vergelijken doen we op deels de maandpremie maar ook op de voorwaarden, eigen risico en op de verschillende dekkingen.