Extremer weer: ga snel op zoek naar de goedkoopste autoverzekering!

Het weer lijkt een beetje van slag. September is nog nooit zo warm geweest, terwijl we in juni te maken hadden met extreme hagel- en tropische regenbuien. Weerstations verwachten dat het weer deze eeuw alleen maar extremer wordt. En dat betekent dat de kans op schade aan je auto een stuk groter wordt. Maar wist je dat je niet altijd tegen dit soort schades bent verzekerd? Controleer daarom je dekking en kijk ook meteen of je niet teveel betaalt voor je verzekering! Doe de check op polispark.nl

Meer auto’s total loss

In juni vielen in sommige delen van het land hagelstenen uit de lucht zo groot als tennisballen. Auto’s raakten daardoor flink beschadigd. Het aantal autoschades was in die maand drie keer zo groot als anders. Bovendien waren het ernstige schades. Gemiddeld is maar 13% van de gemelde autoschades een total losschade, in juni was dit bijna 50%. Dat is het hoogste percentage in vijf jaar tijd. Dit blijkt uit een nieuwsbericht van Independer.

WA-verzekerden hadden pech

Mensen met alleen een WA-verzekering kregen niets uitgekeerd en draaiden zelf volledig voor de schade op. Dat komt omdat een WA-verzekering geen schade aan de eigen auto dekt. Erg vervelend als je van je spaargeld net je eerste autootje had gekocht en alleen een WA-verzekering had afgesloten.

Hogere dekking op dit moment niet veel duurder

Wie een WA + Beperkt Cascoverzekering of Allriskverzekering had afgesloten was beter af. Beide verzekeringen vergoeden onder meer ook ruitschade en schade die is ontstaan door hagel, storm en brand/blikseminslag. Natuurlijk betaal je voor deze uitgebreidere dekking meer dan voor een WA-verzekering. Maar dat hoeft niet heel veel meer te zijn.

Want de premies van WA-dekkingen zijn dit voorjaar sterker gestegen dan die van andere dekkingen.

Met de herfst in aantocht overweeg je wellicht om de dekking van je autoverzekering te verhogen. Maar naast een goede dekking wil je ook zeker weten dat je niet teveel betaald voor je autoverzekering”. Doe de vergelijking op onze Polispark.nl en kijk wat de gunstigste premie is voor de door jou gewenste dekking.