Eendagskenteken goedkoop verzekeren

Een ééndagskenteken goedkoop verzekeren? Zo werkt het afsluiten.

Achtergrond

Een auto importeren is populair. Veel mensen kopen een auto in het buitenland bijvoorbeeld omdat de auto daar goedkoper is. Maar ook omdat ze een bepaald model willen dat niet in Nederland te koop is. Koop je een auto in Duitsland dan kun je er niet zomaar mee de grens over rijden. En ook in Nederland mag je er niet direct mee de weg op. Bovenstaande valt te lezen op Independer.nl.

  • Na het kopen van een auto in het buitenland mag je ermee naar Nederland rijden als er buitenlandse kentekenplaten op zitten en je een geldig buitenlands kentekenbewijs hebt.
  • Omdat importauto’s altijd moeten worden gekeurd mag je daarmee naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) rijden voor de keuring.
  • Na de keuring is het buitenlandse kenteken niet meer geldig en moet je zorgen voor een Nederlands kenteken. Dat kun je bij de RDW aanvragen tegelijkertijd met het maken van een afspraak voor de keuring.
  • Het kenteken dat je dan krijgt heet een eendagskenteken. Zodra je dat hebt en je auto is verzekerd, mag je ermee rijden.
  • Een eendagskenteken is zoals de naam al zegt een kenteken dat maar één dag geldig is. Je kunt ook de auto uit het buitenland (laten) halen door hem op een trailer of auto-ambulance te zetten en zo naar de RDW te vervoeren. Om vanaf daar naar huis te rijden heb je uiteraard ook een eendagskenteken nodig.

Eendagskenteken verzekeren

Zodra je van de RDW het eendagskenteken hebt ontvangen kun je de auto voor de keuringsdag verzekeren. Houd er wel rekening mee dat niet alle verzekeraars een eendagskenteken willen verzekeren. In verreweg de meeste gevallen is het zo dat je een eendagskenteken aanvraagt bij de verzekeraar waar je de auto ook daarna wil verzekeren. Sommige verzekeraars eisen dit zelfs.

Voor een eendagskenteken kun je alleen een WA-verzekering afsluiten. Zodra de auto gekeurd is kun je bij dezelfde verzekeraar je autoverzekering eventueel omzetten naar een beperkt casco- of volledig cascoverzekering.

Een auto importeren kan voordelig zijn. Maar dit prijsvoordeel wil je toch niet verliezen door een te hoge premie? Kijk voordat je het eendagskenteken verzekert goed rond om je te verzekeren van de goedkoopste autoverzekering.

Regel het gelijk

Via polispark.nl kun je eenvoudig en snel uitzoeken welke verzekeraar jou de goedkoopste autoverzekering kan bieden!