Met de drone verzekering van Polispark ben je goed verzekerd bij schade aan anderen of hun bezittingen!
Online je drone verzekeren – Het gebruik van drones neemt heel snel toe! De brandweer en ook de politie gebruiken de drones al volop voor bijvoorbeeld inspectie en toezicht. Verzekeringsmaatschappijen gebruiken de drones om schades op te nemen van bijvoorbeeld brand of storm. Zo krijgen ze in korte tijd zich op de omvang van een schade zonder dat ze bewijsmateriaal beschadigen of dat ze iets verder beschadigen.
We hebben een speciale website met alle informatie omtrent drones, droneverzekering.nl
Een drone verzekering is verplicht!
Ook steeds mee particulieren kopen een drone voor recreatief gebruik. De toename levert een hoop vragen op en het verbond van Verzekeraars is druk bezig de huidige regels te toetsen aan het nieuwe gebruik. Welke regels zijn er? en wat als er een drone neerstort en schade maakt?
Polispark krijgt regelmatig dit soort vragen.
Wij hebben een speciale drone verzekering ontwikkeld. De aansprakelijkheid, kortom het risico dat jouw drone schade toebrengt aan anderen kun je wel verzekeren via de aansprakelijkheidsverzekering. Kies voor de drone verzekering van Polispark en je drone tot 20 kilogram is verzekerd voor aansprakelijkheid. (alleen hobbymatig gebruik)
Hobbymatig gebruik
Drones worden door verzekeringsmaatschappijen veelal gezien als modelvliegtuigen en zijn vaak niet meeverzekerd onder de aansprakelijkheidsverzekering particulieren ook wel AVP genoemd. Het is dus verstandig om je voorwaarden van je verzekering goed na te kijken. In de gevallen dat er wel dekking is, is dit alleen het geval als je hem hobbymatig gebruikt. In de meeste voorwaarden word er een artikel aan besteed waarin ze de dekking van hobbymatig modelvliegen uitleggen. Nogmaals controleer je voorwaarden goed! Eventuele schade door je drone is lang niet altijd verzekerd! Je kunt bij Polispark een speciale drone verzekering afsluiten. Indien je hobbymatig vliegt ben je verzekerd voor schade welke je drone aanbrengt aan een derde.
Regels voor hobbymatig/ recreatief gebruik Heb je eindelijk die prachtige Drone gekocht en wil je er mee gaan vliegen en misschien wel foto’s en video’s maken maken vanuit de lucht. Aan welke regels moet je dan houden en welke wetgeving?
Het hobbymatig vliegen met een drone zoals een op afstand bestuurd vliegtuig, helikopter, quadcopter of multirotor valt onder het algemeen onder de Regeling modelvliegen. Kort samengevat komt deze regeling erop neer dat je vrij mag vliegen zo lang je maar onder de driehonderd meter blijft, niet in de buurt van een vliegveld opstijgt en niet boven ‘aaneengesloten bebouwing’ (lees: stad of dorp) vliegt. Verder is het niet toegestaan om boven havens, wegen, industriegebieden en mensenmassa’s te vliegen. Ook moet je een vrij zicht op het luchtvaartuig hebben tijdens de gehele vlucht en mag je niet ‘s nachts vliegen. Het belangrijkst is echter om gewoon je gezond verstand te gebruiken en gevaarlijke situaties te voorkomen. Sluit in ieder geval een goede aansprakelijkheidsverzekering zodat vliegen met je drone goed is verzekerd.
No fly zones in Nederland Op de kaart hieronder kun je zien waar de zo genaamde ” no-fly zones” in Nederland zijn. Zoals je kunt zien op de kaart gelden er restricties onder andere voor Schiphol en Rotterdam. Ook voor het vliegveld van Den Haag gelden beperkende voorwaarden. Er zijn al Drones op de markt die een ingebouwde beveiliging hebben en kunnen simpelweg niet opstijgen rondom vliegvelden of een beperkte hoogte kunnen bereiken.