Domino’s test pizzabezorging met drone in Zandvoort

Domino’s Nederland heeft deze week pizzabezorging met drones getest, op het strand van Zandvoort. “We testen met drones als toekomstige oplossing om op moeilijke of meer afgelegen plekken te komen, zoals op het water”, aldus een woordvoerster van de pizzaketen.

Het aantal bezorgbestellingen groeide volgens Domino’s de afgelopen maanden naar boven de tachtig procent. Daarnaast ziet de keten de vraag van consumenten om te bezorgen op alternatieve plekken naar eigen zeggen in rap tempo groeien, deels door de coronacrisis. 

Met Order Anywhere, een functie die werkt op basis van GPS, kunnen klanten nu al waar en wanneer ze willen een pizza laten bezorgen. “Maar met een fiets op het strand is toch net wat lastiger”, stelt de woordvoerster. “En we houden wel van innovatie, vandaar de test met een drone.”¬†Wat Domino’s betreft is de test geslaagd. Het bedrijf ziet dronebezorging als iets voor de nabije toekomst. “Wanneer we daadwerkelijk met drones kunnen bezorgen, hangt onder andere af van wetgeving.”

Bron: https://retailtrends.nl/news/60868/dominos-test-pizzabezorging-met-drone-in-zandvoort?utm_source=email&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=RN&utm_content=2020-06-26