‘Carwrapping’ rukt op: een mooi moment om op zoek te gaan naar de goedkoopste autoverzekering

Carwrapping wint aan populariteit in Nederland.

Bij carwrapping wordt er een folie over de lak van je auto gedaan. Daarbij heb je de keuze uit allerlei verschillende kleuren en motieven. Het uiterlijk van je auto verandert en daarom is het verstandig dit aan je autoverzekeraar door te geven.

Daarbij is wrappen niet goedkoop en misschien wil je dit wel meeverzekeren op je polis. En als je dan toch bezig bent met je polis is dit het uitgelezen moment om op zoek te gaan naar de goedkoopste autoverzekering!

Andere kleur melden bij RDW en verzekeraar

Als je je auto een andere kleur geeft, heeft dit bijna nooit invloed op de premie van je verzekering. Wel is het verstandig om de nieuwe kleur door te geven aan je verzekeraar. De kleur van de auto staat ook op je kentekenbewijs. Je bent dan ook wettelijk verplicht om de nieuwe kleur door te geven aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Carwrapping meeverzekeren

Het wrappen van je auto kost al snel 1000 euro. Wel fijn als je dit meeverzekerd hebt. Bij een WA-verzekering is dat niet mogelijk, want je bent alleen verzekerd voor schade aan derden. Bij een WA+ Beperkt Cascoverzekering of WA + Allriskverzekering kan dat wel. De carwrap valt onder accessoires. Ben je verzekerd voor accessoires dan moet je je carwrap wel opgeven bij je verzekeraar. Heb je geen accessoiredekking dan kun je de carwrap vaak op een andere manier verzekeren. Je autoverzekeraar weet er meer van.

Overgewaaid uit Duitsland

Het fenomeen carwrapping heeft zijn oorsprong in de Duitse taxi-wereld. Alle taxi’s in Duitsland hebben een onbestemde cremèkleur. Echt zo’n kleur die je nooit zelf zou kiezen voor een auto. En dat maakt een auto onverkoopbaar. Door deze kleur via een carwrap aan te brengen is dit probleem opgelost. Wil de taxi-eigenaar zijn auto verkopen dan hoeft alleen de carwrap van de auto te worden verwijderd en wordt de eigenlijke kleur zichtbaar. Wel zo handig!

Het aanbrengen van carwrapping vraagt om een eenmalige investering. Ons advies: check direct op onze website hoeveel premie je kunt besparen en verdien meteen een deel van je investering terug. Polispark.nl is je graag van dienst bij het zoeken van de goedkoopste autoverzekering.