Begeef je niet langer op glad ijs: ga op zoek naar de goedkoopste autoverzekering!

Heb jij je ruitenkrabber of isolatiedeken al opgezocht? Afgelopen week heeft het op veel plekken flink gevroren. En ook deze week is de kans groot dat we ’s ochtends onze autoruiten weer moeten krabben. Een vervelend klusje, vooral als je op tijd op je werk moet zijn. En ben je klaar met krabben? Dan blijken je ruiten ook nog beslagen te zijn, waardoor je nog steeds weinig ziet. Natuurlijk is het niet verstandig om met bevroren of beslagen ruiten te gaan rijden. Maar weet je ook wat de gevolgen zijn als je betrokken raakt bij een aanrijding, of als de politie je staande houdt?

Aansprakelijk bij schade

Je bent verplicht om in de auto voldoende zicht naar voren en opzij te hebben. Raak je bij een aanrijding betrokken met ruiten die beslagen of bevroren zijn? Dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Is er een tegenpartij bij betrokken? De kans is groot dat je in dat geval aansprakelijk bent voor de schade. Je autoverzekering moet de schade van de tegenpartij dan vergoeden. Hierdoor verlies je vijf schadevrije jaren en wordt je verzekering (flink) duurder.

Forse boete ligt op de loer

Als je gaat rijden met beslagen of bevroren ruiten kan de politie je een boete geven van maximaal € 360,-. Dit kun je eenvoudig voorkomen door voordat je gaat rijden je ruiten en buitenspiegels goed schoon te maken. Natuurlijk niet alleen voor het geld, maar vooral ook voor je eigen veiligheid en die van een ander. In zeer ernstige gevallen kun je zelfs door de rechter worden veroordeeld. Het is al eens gebeurd dat een bestuurder door zijn half bevroren voorruit een andere persoon te laat zag. Door de aanrijding die daarop volgde raakte de tegenpartij zwaar gewond. De rechtbank oordeelde dat de bestuurder onvoorzichtig is geweest en dat hij verantwoordelijk was voor het ongeluk. Hij kreeg een taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging opgelegd.

De boodschap is duidelijk. Neem de tijd om je ruiten goed te krabben zodat je veilig de weg op kunt. Kijk daarnaast ook eens kritisch naar je autoverzekering. Want ook jij krabt je waarschijnlijk wel eens achter de oren bij het zien van je premie. Wij helpen je graag verder bij je zoektocht naar de goedkoopste verzekering!