Autoverzekering vergelijken kan 500 euro per jaar schelen

In het pre-digitale tijdperk ging het afsluiten van een autoverzekering via een tussenpersoon die advies op maat gaf voor de verzekering.

Tegenwoordig worden er steeds meer verzekeringen online afgesloten bij vergelijkingssites. Er zijn echter verschillende soorten vergelijkingssites, sommigen werken volgens een ander concept, zoals affiliatiesites en vergelijkingssites met afsluitmogelijkheid, waar anderen online traditionele tussenpersoon zijn.

Het onderzoek

Voor het uitgevoerde onderzoek zijn 30 fictieve personen gecreëerd van wie persoons- en bijbehorende autokenmerken opgesteld zijn. Deze kenmerken zijn ingevoerd op in totaal zeven verschillende vergelijkingssites en vervolgens zijn de hoogtes van de goedkoopst aangeboden premies met bijbehorende eigen risico’s genoteerd en geanalyseerd.

De uitkomsten zijn voor de traditionele tussenpersonen erg negatief en voor vergelijkingssites met afsluitmogelijkheid het meest positief.

Bron: Emerce

Vergelijk nu online je autoverzekering bij Polispark, want dan kun je direct je goedkoopste autoverzekering vergelijken via onze autoverzekering vergelijk pagina!