Autoverzekering het duurste in Den Haag. Besparen doe je met Polispark.nl!

Haagse automobilisten betalen dit jaar het volle pond voor de premie van een auto-verzekering. Den Haag is namelijk de duurste provinciale hoofdstad van Nederland als het gaat om de kosten van een autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van Autoverzekering.nl.

Waar je in het Drentse Assen ‘slechts’ 23,68 euro per maand neerlegt voor een verzekering, kost dat in Den Haag ruim 8 euro meer. Hier betaalt een automobilist gemiddeld 31,75 euro. Het gaat dan om een WA, WA plus beperkt Casco of Allrisk verzekering. Het verschil van acht euro lijkt natuurlijk niet zoveel, maar aan het einde van het jaar is de Haagse autorijder toch bijna honderd euro armer dan de automobilisten in Assen. Een bedrag waarvan je ook een weekendje weg zou kunnen gaan of waarmee je je voertuig kunt voorzien van brandstof.

Risicoprofielen

De reden dat de premie het duurste is in Den Haag is dat autoverzekeraars de prijzen van premies bepalen aan de hand van risicoprofielen. Zo wordt er ook gekeken naar waar automobilisten wonen. Hoe groter het ‘gevaar’ op de weg en de kans op schade in de woonplaats, hoe meer er betaald moet worden voor de verzekering. En in Den Haag is dat risico blijkbaar groter dan elders. Amsterdam (geen provinciale hoofdstad, maar wel die van het land) en Utrecht volgen respectievelijk de hofstad in de top drie.

Stijging

Er is wel een klein lichtpuntje. Alhoewel Haagse automobilisten meer betalen dan andere Nederlanders, is de stijging van de premies in 2017 ten opzichte van het jaar ervoor niet het grootst in Den Haag. Gemiddeld wordt er 37 procent meer betaald dan in 2016. In dat opzicht haalt de stad niet eens de top vijf.

Op bovenstaand gegeven kun je weinig invloed uitoefenen. Wat je wel kunt doen is regelmatig je autoverzekering vergelijken zodat je zeker bent dat je nooit teveel betaalt. Want ook binnen jouw regio zijn er zeer waarschijnlijk behoorlijke verschillen tussen de premies van de verschillende verzekeraars. Benieuwd of je auto goedkoper verzekerd kan worden? Zoek de laagsteĀ premie en zet de eerste stap naar een simpele besparing!