Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Je zoontje fietst per ongeluk een voetganger omver. Ben je hiervoor particulier aansprakelijk, dan kunnen de kosten – vooral bij letselschade – hoog oplopen. De aansprakelijkheidsverzekering (ook wel WA-verzekering) van Polispark vergoedt de schade aan anderen! Een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken op prijs en voorwaarden kan door onderstaande module!

Je zoon gooit bij je tante per ongeluk een dure schaal kapot. Zonder op te letten steek je de stoep over, een auto moet uitwijken en botst tegen een vrachtauto. Het is allemaal geen opzet, maar jij of je gezin is aansprakelijk voor de schade.

In de meeste gevallen (gelukkig) blijft de schade beperkt tot enkele honderden euro’s. Maar bij het laatste voorbeeld kan de schade onbetaalbaar zijn, doordat de bestuurder als gevolg van het ongeval blijvend gehandicapt raakt.

Aansprakelijkheidsverzekering
Aansprakelijkheden als gevolg van onbedoeld veroorzaakte schades kun je als particulier afdekken met een aansprakelijkheidsverzekering. Voor slechts enkele euro’s per maand ben je volledig verzekerd.

Bent je op zoek naar een aansprakelijkheidsverzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Dan bieden wij je een prima oplossing.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel aan te raden!
Bijna 33% van de Nederlanders denkt ten onrechte dat het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is. Verrassend is deze uitkomst allerminst. Je verdiepen in verzekeringen blijft een weinig aansprekende klus. Hoe zit het dan wel met aansprakelijkheid, is de verzekering inderdaad verplicht? Bovenstaande valt te lezen in een nieuwsbericht van wegwijs.nl.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is geen verplichting, anders dan vaak gedacht. Waar komt het misverstand dan vandaan? Waarschijnlijk omdat auto’s en motoren wél verplicht een aansprakelijkheidsverzekering moeten hebben. Dat is de wettelijke aansprakelijkheidverzekering (WA).

Wat valt onder aansprakelijkheid?
Bij aansprakelijkheid gaat het om (letsel)schade die jij veroorzaakt bij anderen. Dat is vaak iets kleins. Je stoot bij je vrienden een porseleinen vaas om bijvoorbeeld. Of je kind schiet een voetbal door een ruit. Kleine ongelukjes waarbij de materiële schade meevalt. Maar het kan natuurlijk ook kostbaarder. Je morst rode wijn op het dure tapijt of de bank van een ander. Of je veroorzaakt onbedoeld met je fiets schade aan iemands auto. Je bent ook aansprakelijk als je onderburen waterschade oplopen door een lekkage in jouw badkamer. En wie weet welke schade je hond kan aanrichten.

Grote financiële gevolgen
Word je aansprakelijk gesteld voor de schade van een ander en ben je niet verzekerd? Dan moet je de schade zelf vergoeden. De kosten van een nieuwe vaas of een klein ruitje kunnen meevallen. Het laten reinigen of vervangen van het witte tapijt wordt al duurder. Ben je aansprakelijk voor letselschade dan kan dat al snel in de tienduizenden euro’s lopen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Terwijl een aansprakelijkheidsverzekering goed te betalen is, ongeveer vier euro per maand. Daarmee heb je de schade tot minstens € 1.000.000 gedekt. Controleer ook of gezinsleden en huisdieren zijn meeverzekerd. Ook zij kunnen schade bij een ander veroorzaken. Bij polispark.nl zet je met de vergelijker de verschillende verzekeraars goed op een rijtje en zie je meteen de goedkoopste optie. Want naast een goede dekking wil je natuurlijk ook besparen op de premie. Laat polispark.nl je helpen in de zoektocht naar een goede en goedkope aansprakelijkheidsverzekering!