20 jaar schadevrij en verdubbeling premie! Heb je dan nog wel de goedkoopste autoverzekering?

Al 20 jaar rijd je schadevrij en tóch krijg je een dikke premieverhoging voor je kiezen. Een verzekerde zag zijn autoverzekering in prijs verdubbelen en is daarmee zeker niet de enige die een flinke premiestijging te verwerken krijgt. Dit blijkt uit een nieuwsbericht van RTLZ. De verzekerde neemt hier geen genoegen mee en kijkt of het mogelijk is om over te stappen naar een andere verzekeraar. Want na een premiestijging is het maar zeer de vraag of je nog wel over de goedkoopste autoverzekering beschikt.

Premie structureel te laag

De woordvoerder van de betreffende verzekeraar zegt over de verdubbeling van de premie het volgende: ‘De premies staan bij alle verzekeraars onder druk. Ook bij ons. De afgelopen jaren hebben wij structureel te weinig premie ontvangen ten opzichte van de uitgaven aan (letsel)schade. Daarom hebben wij onze premies aangepast. We proberen bij premieverhogingen mensen met weinig of geen schade zo veel mogelijk te ontzien. Bij een heel klein percentage van de klanten is de premie echter structureel te laag ingeschaald, waardoor zij nu te maken krijgen met een hoge premiestijging. Dat is vervelend voor deze groep klanten. Wij moeten dit doen om ook in de toekomst schades te kunnen blijven verzekeren.’

Fors duurdere autoverzekeringen

Meer automobilisten klagen bij RTLZ over de forse premiestijging van hun autoverzekering.

Vooral jonge automobilisten zijn de dupe en worden geconfronteerd met flinke verhogingen. Hun WA-premie steeg gemiddeld met 34%. De premies worden steeds individueler en meer op detailniveau bepaald. De prijsverhogingen zie je over de hele linie, maar er kan wel tot 25% prijsverschil zitten tussen de duurste en goedkoopste aanbieder.

Voor de consument zit er niets anders op dan goed de prijzen te vergelijken en uit te rekenen of overstappen loont. En de komende jaren zal de verzekeringspremie voor onze bolides alleen maar duurder worden is de verwachting. Niets doen kan je fors in de portemonnee raken. Check dan ook regelmatig welke verzekeraar jou de goedkoopste autoverzekering kan aanbieden. Nu al benieuwd? Klik hier voor onze vergelijker.