Op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Bij Polispark kun je autoverzekeringen vergelijken en meteen online afsluiten! Bij ons worden maar liefst zestig autoverzekeringen online met elkaar vergeleken. Met een paar simpele muisklikken kun je binnen no-time een goedkope autoverzekering afsluiten, die naadloos aansluit op jouw persoonlijke situatie en wensen.

Wij kunnen de goedkoopste autoverzekeringen binnen Nederland aanbieden, omdat wij een gedegen acceptatie doorvoeren, terwijl we de risico’s beperkt houden. Door elke aanvraag persoonlijk te behandelen, garanderen wij al onze klanten een optimaal autoverzekeringspakket tegen een scherpe premie.

Snel en eenvoudig een goedkope autoverzekering afsluiten met onze online-tool

Onze speciaal ontwikkelde online tool is helder, transparant en eenvoudig te bedienen. Je vult je gegevens in, waarna je een overzichtelijk aanbod krijgt van wel zestig aanbieders, plus de premies die je daarbij kunt verwachten.

Als je een keuze hebt gemaakt, geef je jouw gegevens door aan de nieuwe verzekeraar. Deze zal jouw aanvraag in behandeling nemen en je in ieder geval tijdelijk accepteren. Nadat je nieuwe verzekeraar je gegevens heeft gecontroleerd, ontvang je een bevestiging plus de groene kaart. Toch nog vragen over jouw goedkope autoverzekering? Neem dan gerust contact met ons op.

Goedkope autoverzekering voor jongeren

Ook voor jongeren hebben wij de goedkoopste autoverzekering die te vinden is op het internet! Jonge bestuurders betalen bijna overal te veel premie voor hun autoverzekering, maar niet bij ons! Sluit nu direct een goedkope autoverzekering voor jongeren af.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Dit is een vraag die we heel veel tegenkomen. Door de hoeveelheid aanbieders is het soms moeilijk om te bepalen, waarvoor je je wel en niet zou moeten
verzekeren. Hieronder geven we je een overzicht van wat er allemaal komt kijken bij het afsluiten van een autoverzekering.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

De algemene dekking van een autoverzekering bestaat in ieder geval uit een dekking tegen de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Deze dekking is in Nederland verplicht voor iedereen, die met zijn of haar motorvoertuig gebruik maakt van het openbare wegennet. Alleen een WA-verzekering is meestal voldoende, voor een auto die 10 jaar of ouder is. Je bent dan in elke geval verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid in geval van een ongeluk of schade.

Aanvullende WA-verzekeringen

Naast de verplichte, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) heb je de keuze uit twee aanvullende varianten: WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Door de het type dekking aan te passen aan de leeftijd (en daarmee de waarde) van je auto, zorg je ervoor, dat de premie die je voor jouw verzekering betaalt nooit te hoog is, en weet je tevens welke kosten je kunt verwachten in het geval van schade.

WA-verzekering + beperkt casco

Voor een auto tussen de 4 en 10 jaar oud ben je vaak het beste af met een WA-verzekering + beperkt casco. Bij het afsluiten van een WA + beperkt casco ben je naast aansprakelijkheid ook verzekerd tegen schade als gevolg van hagel, regen, storm en diefstal.

WA + volledige cascoverzekering (allrisk)

De meest uitgebreide dekking is een volledige cascoverzekering of allrisk autoverzekering. Deze is het meest geschikt voor nieuwe auto’s (tot 4 jaar). Naast een dekking bij weersomstandigheden of diefstal, ontvang je bij het afsluiten van een allriskverzekering ook een vergoeding indien je schade toebrengt aan jouw eigen auto (mits zonder opzet).

Waartegen kan ik mij nog meer verzekeren?

Naast de verplichte WA-autoverzekering, kan iedere autobezitter een aantal aanvullende verzekeringen afsluiten. Dit zijn bijvoorbeeld verzekeringen die ervoor zorgen, dat je er niet alleen voor komt te staan in geval van een juridische procedure, of als je de inzittenden van jouw auto ook van een goede dekking wilt voorzien. We noemen hieronder een aantal van deze verzekeringen op. Ook voor deze verzekeringen kun je met onze online tool de premies vergelijken, om voor jouw specifieke situatie de goedkoopste autoverzekering te vinden.

Verhaalsrechtsbijstandverzekering

Met een verhaalsrechtsbijstandverzekering krijg je juridische ondersteuning om na een ongeval jouw onschuld te bewijzen, of om de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor schade. Een verhaalsrechtsbijstandverzekering is een beperkte aanvulling om rechtshulp vergoed te krijgen.

Rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen

Met een rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen heb je recht op juridische hulp om na een ongeval jouw onschuld te verdedigen, of de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Je ontvangt ook een berekening van de huidige schade en eventuele bijkomende schade. Daarnaast kun je aanspraak maken op juridische ondersteuning na een verkeersovertreding, bij strafvervolging en conflictbemiddeling over jouw auto met de autogarage

Een rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen is een uitgebreide aanvulling om diverse soorten rechtshulp vergoed te krijgen. Dit geldt echter alleen voor conflicten die verband houden met jouw auto.

Rechtsbijstandverzekering voor verkeer

Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering krijg je rechtshulp als jij door schuld van een ander schade lijdt in een verkeerssituatie. Dit geldt voor zowel autobestuurders als scooterrijders, fietsers en voetgangers. Daarnaast krijg je ook in het buitenland juridische ondersteuning, als je door verkeersproblemen in aanraking komt met politie of justitie. Als een ongeval met je auto aantoonbaar te wijten is aan een fout van de autofabrikant of -garage, kun je tevens de hulp van je verkeersrechtsbijstandverzekering inschakelen.

Aanvullende Inzittendenverzekeringen

Je kunt deze verzekering afsluiten om jezelf als bestuurder, plus eventuele medepassagiers te verzekeren. Je krijgt dan de schade na een ongeval in bepaalde situaties vergoed. Vaak wordt er hier onderscheid gemaakt tussen de ongevallen-inzittendenverzekering en de schadeverzekering voor inzittenden.

Ongevallen-inzittendenverzekering

Met een ongevallen-inzittendenverzekering ben je als bestuurder na een ongeval verzekerd bij blijvende invaliditeit of overlijden. Je krijgt dan een vast bedrag uitbetaald voor letselschade. Dit geldt ook voor je eventuele medepassagiers. Een ongevallen-inzittendenverzekering is een beperkte aanvulling om jezelf en je medepassagiers te verzekeren.

Schadeverzekering inzittenden

Dit is een uitgebreide aanvulling om jezelf als bestuurder en je medepassagiers te verzekeren. Met een schadeverzekering voor inzittenden ben je als bestuurder verzekerd voor zowel letselschade als schade aan bagage of kleding. Na een ongeval krijg je een bedrag uitbetaald, dat gelijk staat aan de werkelijk geleden schade, zelfs als jij als bestuurder het ongeval hebt veroorzaakt. Eventuele medepassagiers in je auto kunnen hier ook aanspraak op maken. Anders kunnen zij altijd aanspraak maken op de WA-verzekering van de bestuurder of de schuldige partij.

Wat valt er onder het eigen risico?

Er moet bij het afsluiten van een aanvullende verzekering altijd rekening worden gehouden met het eigen risico. Dit is het bedrag dat je in iedere geval zelf moet betalen bij schade aan je auto. Dit kan per verzekering sterk verschillen, net als de korting voor schadevrije jaren. Denk er goed over na hoe hoog jouw eigen risico zou moeten zijn. Je moet er altijd rekening mee houden, dat een verzekeraar pas uit zal keren op het moment dat het eigen risico (per gebeurtenis) is voldaan.

Hoeveel wil ik laten uitkeren per gebeurtenis?

Het bedrag dat je wilt laten uitkeren bij ongeval of schade, heet de maximale uitkering per gebeurtenis, of per onderdeel van de dekking. Voorbeelden hiervan zijn de maximale vergoeding bij autodiefstal, schade aan accessoires of ruitschade. Zorg er altijd voor dat je goed op de hoogte bent van het bedrag dat de autoverzekeraar uit zal keren bij de verschillende dekkingsvarianten. Door het vergelijken van de bedragen per verzekeraar en deze af te wegen tegen bijvoorbeeld de leeftijd en de waarde van de auto, kun je de juiste keuze maken.

No-claimbeschermer

Met een no-claimbeschermer kun je schade één keer per jaar claimen. Dan gaat je premie bij je huidige verzekeraar niet omhoog. Een nadeel bij deze verzekeringsvorm is, dat als je overstapt naar een andere verzekering, je bij je nieuwe verzekeraar je opgebouwde schadevrije jaren verliest, waardoor je ook minder no-claimkorting krijgt, wat automatisch zorgt voor een hogere premie. Een no-claimbeschermer is daarom vooral handig, als je voor lange tijd bij dezelfde verzekeraar wilt blijven.

Bonus-malusregeling

De bonus-malus regeling heeft betrekking op het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. De bonus-malusladder is een tabel, waarin staat hoeveel premiekorting je krijgt bij een bepaald aantal schadevrije jaren. Op basis van het aantal schadevrije jaren bieden autoverzekeraars een korting op de nominale premie aan, die op kan lopen tot wel 80%. Er zijn diverse manieren om je schadevrije jaren op te vragen.

Schadevrije jaren opvragen via Roy-data

Roy-data is een landelijke database, waarin verzekeraars van alle autobezitters de schadevrije jaren bijhouden. Het systeem heeft betrekking op auto’s, bestelauto’s, kampeerauto’s, motoren en bromfietsen. In de Roy-database kunnen zowel autoverzekeraars als autobezitters hun schadevrije jaren opvragen.

Royementsverklaring

Heb je schadevrije jaren in het buitenland opgebouwd? In dat geval vraagt de verzekeraar om een royementsverklaring van de buitenlandse verzekeraar. Deze verklaring krijg je bij het opzeggen van je voormalige autoverzekering.

Leaseverklaring

Heb je een leaseauto gehad? Dan ontvang je na afloop van het leasecontract een leaseverklaring. Hierin staat hoe lang je in de leaseauto hebt gereden en hoeveel en welke schades er zijn geclaimd. De verzekeraar bepaalt vervolgens hoeveel schadevrije jaren er worden toegekend.

Werkgeversverklaring

Heb je een auto van de zaak gehad? En was jij de enige bestuurder? Vraag dan aan je werkgever, of de verzekeraar een werkgeversverklaring accepteert voor het toekennen van schadevrije jaren.

Premies en voorwaarden

Hierbij gaat het om de zogenaamde kleine lettertjes bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering. Let op: de goedkoopste maandpremie hoeft niet altijd de goedkoopste autoverzekering te zijn! Daarom vergelijkt onze online tool niet alleen de maandpremies, maar ook op de voorwaarden, het eigen risico en de hoogte van de verschillende dekkingen.

Opzegtermijn van de autoverzekering

Als je wilt overstappen naar een andere autoverzekeraar, heb je meestal te maken met een opzegtermijn van je huidige verzekering. Bij de meeste autoverzekeringen kun je na een jaar op ieder gewenst moment opzeggen.

Nieuwwaarderegeling

Als je een nieuwe auto koopt, krijg je van uw verzekeraar meestal een nieuwwaarderegeling. Mocht de auto na een ongeval of botsing total-loss zijn, kun je daarna weer een nieuwe auto aanschaffen.

Aanschafwaarderegeling

Bij gebruikte of tweedehandsauto’s werken autoverzekeringen met de aanschafwaarderegeling. Die regeling zorgt ervoor, dat je bij schade die vlak na de aankoop van de auto optreedt, in ieder geval de aanschafwaarde van de auto krijgt uitgekeerd.

Gelijkwaardige autoregeling

Als je auto total loss is, kunt je de dagwaarde uit laten keren, maar deze is meestal niet voldoende om een gelijkwaardige auto aan te schaffen. Als je ervan verzekerd wilt zijn dat je na een totaalschade een vergelijkbare auto voor het uit te keren bedrag kunt kopen, kun je het beste kiezen voor een verzekering die een gelijkwaardige autoregeling hanteert.

Bespaartips

Om er zeker van te zijn dat je niet onnodig veel premie voor je autoverzekering betaalt, zijn er een paar handige bespaartips, waardoor je ervoor kunt zorgen, dat je een goedkope autoverzekering afsluit, maar toch verzekerd bent van een goede dekking.